9 augusti 2015

Jag nominerar Birgitta Ohlsson som partiledare!

Under morgonens härliga frukost på altanen satte jag kaffet i halsen när jag läste i DN att det är ”tyst från Björklunds motståndare”. Så kan vi inte ha det på landsmötet i ett liberalt parti. Sagt och gjort så mailade jag omgående valberedningen och nominerade Birgitta Ohlsson som ny partiledare. I andra hand nominerade jag henne som första vice partiordförande.

Enligt min uppfattning är det ett lysande tillfälle att byta partiledare nu. Moderaternas och Kristdemokraternas partiledare är nyvalda. Annie ska ha barn och Ebba har precis fått barn. Samtliga borgerliga partiledare sitter i opposition. Med andra ord ges tillfälle för en lång uppvärmningsperiod för en ny partiledare i Folkpartiet.

Diskussionen om partiledare behövs. Vi behöver veta om majoriteten av FP:s ombud ställer sig bakom Jan Björklund eller inte. Vi behöver veta om Birgitta Ohlsson är beredd att axla rollen och om hon har landsmötets stöd eller inte. Om landsmötet inte väljer Birgitta som ordförande så kan man istället välja henne som första vice partiordförande. Då är hon redo den dagen Björklund lämnar sin plats.

Vi behöver svar för att kunna gå vidare. Tystnaden gynnar inte partiet, särskilt inte ett liberalt parti.

The liberal lion is working hard!

Valrörelsen är i full gång nu! Sedan mitt förra inlägg har jag och Angela Hafström spelat in flera poddavsnitt. Jag har haft en kväll hemma ...