21 juni 2016

Anser Dan Sylvebo att jag tillhör pöbeln?

Dan Sylvebo, politisk redaktör, ägnar nästan hela ledarsidan i Jönköpingsposten åt att kritisera andras kritik, i det här fallet av den senaste domen där åtal för våldtäkt ogillats. I mångt och mycket kan jag hålla med honom, för mycket av kritiken på sociala medier är inte baserad på korrekt fakta utan på medias rapportering. Jag noterar att Sylvebo "glömmer" att nämna den kända advokat som är den som tydligast av alla kritiserat domen. Själv skulle jag aldrig kritisera detaljer i en dom utan att ha läst den. Men min artikel och mitt mail till Justitieministern handlar inte om domen i sig utan om behovet av att skynda på lagändringen.

Jag har uppenbarligen mycket bättre inblick i den pågående sexualbrottsutredningen än vad Sylvebo har. Jag vet att man vill öka ansvarstagandet och kravet på aktsamhet hos den som tar initiativ till sex. För det är ju det som är problemet, att det idag läggs för stort ansvar på den som utsätts för sex och för litet ansvar på den som tar sig sex. Det förstod min pappa Bengt Harding Olson redan 1997 när han motionerade i riksdagen i den här frågan, det förstod Liberalerna 2013 och Alliansen 2014. De flesta kvinnor har förstått det här för länge sedan. Nu är det dags för en lagstiftning för att få alla män att förstå. Jag betackar mig för att bli kallad pöbel för att jag gör vad jag kan för att det ska gå snabbare att skydda kvinnor i Sverige.

The liberal lion is working hard!

Valrörelsen är i full gång nu! Sedan mitt förra inlägg har jag och Angela Hafström spelat in flera poddavsnitt. Jag har haft en kväll hemma ...